Armoefeningen

Armspieren trainen? De beste oefeningen om armen thuis te trainen worden hier beschreven. Bijna elke man vindt het mooi om wat gespierdere armen te hebben. Veel dames vinden het krijgen of hebben van strakke armen belangrijk, ook om deze rede is het nodig om de armen wel te trainen. Vrouwen hoeven niet bang te zijn voor het krijgen van grote en gespierde armen, omdat vrouwen niet zo snel spiermassa opbouwen als mannen dat doen. Ook kan je je armen eventueel opmeten om bij te houden hoe de arm zich ontwikkelt.

Om aan te tonen dat iemand fit is worden al snel de spierballen geshowd. Naast een sterke en gespierdere borstspier is een belangrijke stap voor veel, voornamelijk mannen, het krijgen van strakke en gespierde armen. Hoe krijg je dit precies voor elkaar? Dat proberen we je hier uit te leggen.

Functie en fysiologie van de armen

De armen zijn te verdelen in de triceps (de achterkant van de arm), biceps (de spierbal), de onderarmen en de schouder is natuurlijk ook een onderdeel van de armen. De armen doen veel in het dagelijks leven en daarom is het belangrijk om je armen in goede conditie te houden. Op Sporthodox worden zowel de onderarmen, biceps en de triceps belicht. Voor het trainen van de schouders is een aparte pagina over schouders trainen.

Het is belangrijk om te weten dat de tricep (de achterkant van de arm) het grootste onderdeel van de arm is. Voor het krijgen van strakke en gespierde armen is dit dan ook de belangrijkste spiergroep om te trainen. Hier vind je meer informatie over armen trainen voor strakkere en gespierdere armen.

Benodigde materialen voor armen trainen

Voor de beste oefeningen om de armen te trainen zijn dumbbells of een barbell erg handig. Toch is er voor het trainen van de achterkant van de armen ook een mogelijkheid zonder materialen. Onderstaand worden verschillende armen oefeningen verder uitgediept.

Oefeningen voor trainen van de armenspier

 1. Dippen
 2. Dumbbell curl
 3. Tricep extension
 4. Hammer curls
 5. Reverse curl
 6. Skull crushers
 7. Incline dumbbell curls
 8. Dumbbell spider curl
 9. Barbell wrist curls
 10. Resistance band bicep curl
 11. Concentration curls
 12. Kettlebell bicep curl
 13. Bar hold chin up
 14. TRX bicep curl
 15. One arm dumbbell tricep extension
 16. TRX tricep extension
 17. Resistance band tricep extension
 18. Kettlebell tricep extension

Fabels over de armspieren

De armen zijn belangrijke spieren om te trainen. Dit komt omdat je in het alledaagse leven veel van onze armspieren vragen. Het is dus belangrijk de armspieren in goede conditie te houden. Veel mensen denken dat als je eenmaal gespierdere armen krijgt, je dit je leven lang moet onderhouden. Als je namelijk stopt met sporten dan zakt het in en houd je lui vel over. Dit is echter een fabel. Als je stopt met sporten (wat je natuurlijk nooit zou moeten willen) dan zal dit niet inzakken maar gewoon mee krimpen. Desalniettemin is het verstandig om structureel door te werken en je te blijven focussen op het trainen van de armen. Maak gebruik van deze fitness oefeningen en geniet van het armen trainen.

We believe in sport.

Sporthodox is gevormd voor een ieder die zoekt naar de mogelijkheden om zelfstandig topfit te worden. Hier vind je onder andere oefeningen en artikelen over materialen en trainingsvormen. Daarnaast werpen wij onze blik op de toekomstige evenementen en producten. Wij geloven in sport, dus geniet van een uitgebreide uitleg over fitness- en hardloopoefeningen.