Dippen

Dit gaat natuurlijk niet over het dippen van een patatje in de mayo vanaf je stoel. Deze oefening zorgt ervoor dat je jezelf vanaf bijvoorbeeld een stoel, je bed of de bank kan dippen. Het dippen kan door elke beginner worden uitgevoerd en kan zelfs zwaarder gemaakt worden. Deze oefening is zeer geschikt om thuis te sporten en zo te werken een strakkere en gespierdere armen.

Benodigde materialen

Ook voor deze oefening kun je gebruikmaken van een halterbank. Ook een andere stoel of bank is prima te gebruiken.

Hoe voer je de dip uit

Beginpositie:

  1. Plaats de handen op het object waarop je de dip uitvoert, zo dicht mogelijk langs je lichaam dus ongeveer op schouderbreedte
  2. Zorg dat je armen geheel zijn uitgestrekt
  3. Plaats de benen het liefst zo ver mogelijk van het lichaam af. Is dit te zwaar? Zet dan je benen dichter bij het object waarop je de dip uitvoert

Uitvoering:

  1. Kom naar beneden met de ellenbogen dicht langs je lichaam
  2. Zak langzaam en beheerst naar beneden tot je niet meer verder kan
  3. Druk weer explosief uit naar de beginpositie

Instructievideo dips

https://www.youtube.com/watch?v=HCf97NPYeGY

Veelgemaakte fouten

Ook bij een simpele oefening als de dip kunnen fouten worden gemaakt. Veelgemaakte fouten zijn:

  • Ellebogen te ver naar buiten

Zorg ervoor dat de ellenbogen zo dicht mogelijk langs het lichaam blijven. Door dit te doen wordt de achterkant van de armen het meest effectieve getraind.

  • Te snel op en neer

Probeer de oefening zo beheerst mogelijk uit te voeren. Dit zorgt voor goede resultaten en ook voorkom je zo eventuele blessures.

Over de pagina armen: dippen

De extra stap zetten voor goede (trainings-) resultaten daar gaan we voor bij Sporthodox. Met deze uitleg van de dip, maken we de oefening niet simpelweg duidelijk, we willen je uitdagen met de moeilijke versies. Krijg gespierde armen met deze en andere armoefeningen.

We believe in sport.

Sporthodox is gevormd voor een ieder die zoekt naar de mogelijkheden om zelfstandig topfit te worden. Hier vind je onder andere oefeningen en artikelen over materialen en trainingsvormen. Daarnaast werpen wij onze blik op de toekomstige evenementen en producten. Wij geloven in sport, dus geniet van een uitgebreide uitleg over fitness- en hardloopoefeningen.