Dippen

Dippen kan door elke beginner worden uitgevoerd, maar kan ook zwaarder worden gemaakt. Deze oefening is zeer om thuis uit te voeren.

Materiaal

Soort oefening

Spieren die je traint

Dippen uitvoering

Beginpositie

  1. Plaats de handen op het object waarop je de dip uitvoert, zo dicht mogelijk langs je lichaam dus ongeveer op schouderbreedte
  2. Zorg dat je armen geheel zijn uitgestrekt
  3. Plaats de benen het liefst zo ver mogelijk van het lichaam af. Is dit te zwaar? Zet dan je benen dichter bij het object waarop je de dip uitvoert

Uitvoering

  1. Kom naar beneden met de ellenbogen dicht langs je lichaam
  2. Zak langzaam en beheerst naar beneden tot je niet meer verder kan
  3. Druk weer explosief uit naar de beginpositie

Veelgemaakte fouten

  • Ellebogen te ver naar buiten. Zorg ervoor dat de ellenbogen zo dicht mogelijk langs het lichaam blijven. Door dit te doen wordt de achterkant van de armen het meest effectief getraind.
  • Te snel op en neer. Probeer de oefening zo beheerst mogelijk uit te voeren. Dit zorgt voor goede resultaten en ook voorkom je zo eventuele blessures.

Via armoefeningen vind je meer oefeningen voor thuis waaronder de oefening dippen.

We believe in sport.

Sporthodox is gevormd voor een ieder die zoekt naar de mogelijkheden om zelfstandig topfit te worden. Hier vind je onder andere oefeningen en artikelen over materialen en trainingsvormen. Daarnaast werpen wij onze blik op de toekomstige evenementen en producten. Wij geloven in sport, dus geniet van een uitgebreide uitleg over fitness- en hardloopoefeningen.