Reverse curl

Om thuis je armen te kunnen trainen is het een goed idee om deze oefening toe te voegen. Deze oefening richt zich deels op de onderarmen. Onderarmen zijn belangrijk bij knijpkracht. Tegelijkertijd kun je met sterke onderarmen meer gewicht bij andere oefeningen pakken (zoals pull ups of deadlifts). In dit bericht ga je lezen hoe je thuis de armen kunt trainen.

Benodigde materialen

Voor het uitvoeren van de reverse curl kun je een dumbbell gebruiken maar een barbell kan ook worden gebruikt.

Hoe voer je de reverse curl uit

Beginpositie:

  1. Ga stevig op de grond staan. Voeten op schouderbreedte. Knieën lichtelijk gebogen.
  2. Pak de dumbbell of barbell vast op schouderbreedte met de duimen naar elkaar wijzend
  3. Laat de arm geheel gestrekt voor je uit hangen

Uitvoering:

  1. Breng de dumbbell of barbell gecontroleerd omhoog
  2. Boven aangekomen de dumbell of barbell rustig en gecontroleerd naar de beginpositie brengen

Instructievideo reverse curl

https://www.youtube.com/watch?v=njbSDR95tMY

Veelgemaakte fouten

Thuis trainen van de armspieren is vrij eenvoudig. Toch zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten om zo veel mogelijk resultaat uit de oefening te halen. Het is belangrijk je bewust te zijn van de veelgemaakte fouten om zo deze fouten niet te maken bij het thuis trainen van de armen.

  • Te breed vastpakken barbell

Voor een optimale uitvoering pak je de stang op schouderbreedte vast. Dit zal ook zorgen voor de meeste resultaten.

  • Niet geheel naar beneden brengen

Als je de oefening niet geheel naar beneden brengt dan voer je de oefening suboptimaal uit. Door je bewegingsveld zo groot mogelijk te maken haal je het meeste uit je uitvoering.

Over de pagina armspieren: reverse curl

De extra stap zetten voor goede (trainings-) resultaten daar gaan we voor bij Sporthodox. Met deze uitleg van de reverse curl maken we de oefening niet simpelweg duidelijk, we willen je uitdagen met de moeilijke versies. Krijg strakkere en gespierdere armen met deze en andere armspier oefeningen.

We believe in sport.

Sporthodox is gevormd voor een ieder die zoekt naar de mogelijkheden om zelfstandig topfit te worden. Hier vind je onder andere oefeningen en artikelen over materialen en trainingsvormen. Daarnaast werpen wij onze blik op de toekomstige evenementen en producten. Wij geloven in sport, dus geniet van een uitgebreide uitleg over fitness- en hardloopoefeningen.