Skull crushers

Voor het thuis trainen van de armen is de skull crusher een perfecte oefening. Deze oefening is een echte killer voor de triceps. Aangezien de triceps een groot deel beslaan van de armen is het belangrijk om deze spier goed te trainen. In dit bericht ga je lezen hoe je met de skull crusher goed thuis je armen kunt trainen. Dit zodat je strakkere en sterke armen krijgt.

Benodigde materialen

Voor deze oefening kun je twee dumbbells of één barbell gebruiken. Ook het gebruik van een halterbank is aan te raden. Maar je kunt ook op een stevige ondergrond liggen zoals bijvoorbeeld de vloer. Je zou nu op een matje kunnen gaan liggen.

Hoe voer je de skull crusher uit

Beginpositie:

  1. Ga op je rug liggen en zet je voeten bij je billen
  2. Pak de dumbell met beide handen vast zodat je handpalmen naar elkaar toe wijzen
  3. Strek de armen geheel uit

Uitvoering:

  1. Breng de dumbbells of barbell rustig en beheerst naar je voorhoofd toe
  2. Zorg dat je ellenbogen niet bewegen
  3. Vanaf dit punt de dumbbell krachtig maar beheerst naar beginpositie brengen

Instructievideo skull crusher

https://www.youtube.com/watch?v=_MDnzpFXmB0

Veelgemaakte fouten

Thuis trainen van de armen zorgt ervoor dat je professionele begeleiding mist. Hierdoor zou je zelf zorg moeten dragen voor een optimale uitvoering. Hieronder worden de meest voorkomende fouten belicht, zodat jij weet waar je op moet letten tijdens de uitvoering. Dit zal er voor zorgen dat je thuis op een effectieve manier je armen kunt trainen.

  • Ellebogen te ver naar achteren

De armen zouden haaks op de grond moeten blijven en niet moeten bewegen. Merk je dat je ellebogen bewegen? Pak dan minder gewicht. Deze oefening is het meest effectief als de ellebogen op één plek blijven en niet meebewegen.

  • Niet geheel uitstrekken

Zorg dat de je de dumbell geheel uitstrekt. Ga tijdens het uitstrekken niet bovenin rusten maar kom wel meteen rustig en beheerst terug naar beneden.

Over de pagina armspieren: skull crushers

De extra stap zetten voor goede (trainings-) resultaten daar gaan we voor bij Sporthodox. Met deze uitleg van de skull crushers maken we de oefening niet simpelweg duidelijk, wij willen je uitdagen met de moeilijke versies. Krijg strakkere en gespierdere armen met deze en andere armspier oefeningen.

We believe in sport.

Sporthodox is gevormd voor een ieder die zoekt naar de mogelijkheden om zelfstandig topfit te worden. Hier vind je onder andere oefeningen en artikelen over materialen en trainingsvormen. Daarnaast werpen wij onze blik op de toekomstige evenementen en producten. Wij geloven in sport, dus geniet van een uitgebreide uitleg over fitness- en hardloopoefeningen.