Tricep extension

Om thuis de armen te kunnen trainen is de tricep extension een goede oefening. De tricep bedekt een groot deel van onze armen. Groter dan bijvoorbeeld de biceps. Hierom is het van belang goed de triceps te trainen als je strakkere of grotere armen wil. De oefening is geschikt voor beginners of voor gevorderden. Het is de bedoeling dat je je spier altijd blijft uitdagen. Als de oefening te licht wordt dan kan je meer gewicht gebruiken om zo veel mogelijk resultaat te boeken.

Benodigde materialen

Voor deze oefening is een dumbbell een minimale vereiste. Daarnaast is het gebruik van een halterbankje of een fitnessbal handig, maar niet vereist. Je kan ook op een stevige stoel of bank gaan zitten.

Hoe voer je de tricep extension uit

Beginpositie:

  1. Pak de dumbells en ga zitten op een stevige ondergrond (bijvoorbeeld een stoel)
  2. Leg de dumbbell in een hoek van 90 graden in je nek

Uitvoering:

  1. Druk de dumbbell omhoog
  2. Strek de arm geheel uit
  3. Kom terug naar de beginpositie

Instructievideo tricep extension

https://www.youtube.com/watch?v=wDWk-UFmIRY

Veelgemaakte fouten

Thuis trainen van de armen is natuurlijk erg handig. Doordat je thuis professionele begeleiding mist kan je uitvoeringen niet optimaal uitvoeren. Om de oefening zo goed mogelijk uit te voeren zijn hieronder een aantal veelgemaakte fouten opgesomd.

  • Ellenboog niet ver genoeg naar je hoofd brengen

Het liefst komt je ellenboog verticaal omhoog te staan zodat je de beweging in zijn geheel kan uitvoeren. Als je dit namelijk niet doet kan je maar een beperkte beweging maken

  • De oefening te snel uitvoeren

Door te snel heen en weer te bewegen haal je niet het maximale effect uit de oefening. Probeer de oefening rustig uit te voeren.

  • Te hard knijpen in de dumbbell

Probeer de dumbbell stevig vast te houden maar ga niet overdreven hard knijpen. Dit zorgt dat de focus van de tricep afgaat. Dit is niet de bedoeling.

Over de pagina armspieren: tricep extension

De extra stap zetten voor goede (trainings-) resultaten daar gaan we voor bij Sporthodox. Met deze uitleg van de tricep extension maken we de oefening niet simpelweg duidelijk, we willen je uitdagen met de moeilijke versies. Krijg gespierde armen met deze en andere armspieroefeningen.

We believe in sport.

Sporthodox is gevormd voor een ieder die zoekt naar de mogelijkheden om zelfstandig topfit te worden. Hier vind je onder andere oefeningen en artikelen over materialen en trainingsvormen. Daarnaast werpen wij onze blik op de toekomstige evenementen en producten. Wij geloven in sport, dus geniet van een uitgebreide uitleg over fitness- en hardloopoefeningen.