Glute bridge zonder gewicht

Glute bridge zonder gewicht? Thuis trainen van de benen zonder gewichten kan perfect met deze oefening. Er is niets nodig behalve je eigen lichaamsgewicht. Hieronder wordt uitgelegd hoe je deze oefening het beste uitvoert.

Benodigde materialen

Deze oefening zou je in principe kunnen doen zonder materialen. Toch kan het gebruik van een matje handig zijn voor grip. Zeker als je de oefening doet op een vloer waarop je een beetje glijdt. Ook kan je de oefening later zwaarder maken door gewichten op je kruis te leggen. Zo daag je jezelf meer uit!

Hoe voer je de glute bridge zonder gewicht uit

Deze oefening is niet heel moeilijk om uit te voeren. Toch zijn er een aantal zaken waar je op zou moeten letten. Deze worden hieronder beschreven.

Beginpositie

 1. Plaats de schouders stevig op de grond
 2. Plaats de benen zodat je een brug kan vormen
 3. Voeten ongeveer op schouderbreedte

Uitvoering

 1. Leun op je schouders
 2. Span je core aan
 3. Druk explosief de heup omhoog
 4. Zorg dat je de billen goed samenknijpt en houd deze voor één seconde aangespannen
 5. Kom rustig en beheerst terug naar de beginpositie

Instuctievideo Glute bridge zonder gewicht

https://www.youtube.com/watch?v=CtIMudUmC1c

Veelgemaakte fouten

Het trainen van de beenspieren kan niet makkelijker dan met deze oefening. Toch zijn er een aantal zaken waar je op kan letten zodat de oefening optimaal wordt uitgevoerd.

 • Niet ver genoeg omhoog komen. Als je dit niet doet dan train je niet optimaal. Hierom adviseren wij om op het hoogste punt van de heup de bilspieren samen te knijpen. Pas dan weer terug naar beneden gaan.
 • Voeten te ver van het lichaam af. Hierdoor train je de spier niet optimaal. Zorg dat je voeten niet te ver van je lichaam af staan.
 • Zorg dat je de kracht levert vanuit je bilspieren. Houdt je rug horizontaal.

Over de pagina beenspieren: Glute bridge zonder gewicht

De extra stap zetten voor goede (trainings-) resultaten daar gaan we voor bij Sporthodox. Met deze uitleg van de Glute bridge zonder gewicht maken we de oefening niet simpelweg duidelijk, we willen je uitdagen met de moeilijke versies. Krijg sterke beenspieren door benen trainen, mede door de glute bridge zonder gewicht.

We believe in sport.

Sporthodox is gevormd voor een ieder die zoekt naar de mogelijkheden om zelfstandig topfit te worden. Hier vind je onder andere oefeningen en artikelen over materialen en trainingsvormen. Daarnaast werpen wij onze blik op de toekomstige evenementen en producten. Wij geloven in sport, dus geniet van een uitgebreide uitleg over fitness- en hardloopoefeningen.