Lunges

Lunges? Benen trainen thuis kan eenvoudig met lunges. Er zijn verschillende manieren om lunges uit te voeren. Mogelijke variaties zijn bijvoorbeeld lopend lunges doen. Waar deze post voornamelijk over zal gaan is de lunge vanuit staande positie. Als je de oefening moeilijker voor jezelf wilt maken dan kun je bijvoorbeeld dumbbells vasthouden en rondjes gaan lopen. Hieronder wordt de staande lunges beschreven.

Benodigde materialen

Als je net begint met deze oefening dan zou je kunnen beginnen met lichaamsgewicht. De gevorderde sporter zou gebruik kunnen maken van dumbbells.

Hoe voer je de lunges uit

Thuis trainen van beenspieren is eenvoudig door lunges te doen. Deze oefening is uit te voeren met en zonder materialen, maar met materialen wordt de oefening iets zwaarder. Mocht je zonder gewichten willen trainen dan kun je je handen gewoon zonder gewichten langs je lichaam laten hangen.

Beginpositie

  1. Pak in allebei de handen een dumbbell vast en laat ze ontspannen naast je lichaam hangen
  2. Sta in de trotse houding. Borst naar voren en schouders lichtelijk naar achteren
  3. Span je core aan

Uitvoering

  1. Stap uit naar voren en zorg dat je benen in een hoek van 90 graden komen
  2. Zorg dat je bij het naar beneden gaan je rug recht houdt
  3. Zak zo diep mogelijk door naar de grond
  4. Kom weer omhoog naar de beginpositie

Instuctievideo lunges

https://www.youtube.com/watch?v=7SMzPn4LGjQ

Veelgemaakte fouten

Lunges zijn niet al te moeilijk. Toch zijn er veelgemaakte fouten. Hieronder beschrijven we er een aantal.

  • Niet ver genoeg uitstappen. Probeer een relatief grote stap te maken zodat je de spier goed gebruikt
  • Niet met een rechte rug naar boven komen. Deze fout wordt vaak gemaakt. Doe de oefening alsof je langs een muur naar boven en beneden gaat.

Over de pagina beenspieren: lunges

De extra stap zetten voor goede (trainings-) resultaten daar gaan we voor bij Sporthodox. Met deze uitleg van de lunges maken we de oefening niet simpelweg duidelijk, we willen je uitdagen met de moeilijke versies. Krijg sterke beenspieren door benen trainen, mede door de lunges.

 

We believe in sport.

Sporthodox is gevormd voor een ieder die zoekt naar de mogelijkheden om zelfstandig topfit te worden. Hier vind je onder andere oefeningen en artikelen over materialen en trainingsvormen. Daarnaast werpen wij onze blik op de toekomstige evenementen en producten. Wij geloven in sport, dus geniet van een uitgebreide uitleg over fitness- en hardloopoefeningen.