Plie dumbbell squat

Plie dumbbell squat? Thuis je benen trainen zonder gewichten kan perfect met deze oefening van Sporthodox. Deze oefening zie je niet vaak gedaan worden, maar het is een redelijk eenvoudige en leuke manier om te trainen!

Benodigde materialen

Deze oefening is te doen zonder het gebruik van materialen. Toch is het aan te raden de oefening snel zwaarder te maken door het gebruik van een dumbbells.

Yogamat Deluxe 190x100

Bestellen

Plie dumbbell squat uitvoering

Beginpositie

  1. Pak één dumbbell met allebei je handen
  2. Zet de voeten ongeveer 20 centimeter breder dan schouderbreedte
  3. Zorg dat je tenen schuin naar buiten wijzen
  4. Houd je knieën licht gebogen maar sta rechtop in de trotse houden. Borst naar voren en schouders naar achteren

Uitvoering

  1. Buig met een rechte rug door je knieën
  2. Blijf zakken totdat je benen parallel zijn aan de vloer
  3. Blijf één seconde op dit punt wachten
  4. Druk explosief uit naar de beginpositie

Veelgemaakte fouten

  • Niet diep genoeg zakken. Hoe dieper je zakt hoe meer energie je lichaam nodig heeft. Daarnaast zal je lichaam ook sneller sterk worden als je de oefening optimaal uitvoert.
  • Je rug niet recht houden. Zorg dat je rug recht blijft! Als je dit niet doet ga je kracht leveren vanuit de onderrug. Dit kan niet alleen leiden tot blessures maar ook willen we bij deze oefening de benen trainen. Niet de rug. Dus zorg voor die rechte rug.

Via beenoefeningen vind je meer oefeningen voor thuis waaronder de oefening plie dumbbell squat.

We believe in sport.

Sporthodox is gevormd voor een ieder die zoekt naar de mogelijkheden om zelfstandig topfit te worden. Hier vind je onder andere oefeningen en artikelen over materialen en trainingsvormen. Daarnaast werpen wij onze blik op de toekomstige evenementen en producten. Wij geloven in sport, dus geniet van een uitgebreide uitleg over fitness- en hardloopoefeningen.