Plie dumbell squat

Plie dumbell squat? Thuis je benen trainen zonder gewichten kan perfect met deze oefening van Sporthodox. Deze oefening zie je niet vaak gedaan worden, maar het is een redelijk eenvoudige en leuke manier om te trainen!

Benodigde materialen

Deze oefening is te doen zonder het gebruik van materialen. Toch is het aan te raden de oefening snel zwaarder te maken door het gebruik van een dumbells.

Hoe voer je de plie dumbell squat uit

Thuis trainen van de benen kan ideaal met deze oefening. de plie dumbell squat is makkelijk om uit te voeren en je traint heel veel spieren in één keer. Ideaal! Hieronder wordt uitgelegd hoe je het beste de benen thuis kan trainen zonder naar de sportschool te gaan. Doe je de oefening voor het eerst? Begin dan zonder gewichten. Als je het gevoel van de oefening te pakken hebt dan kun je extra gewicht gebruiken.

Beginpositie

  1. Pak één dumbell met allebei je handen
  2. Zet de voeten ongeveer 20 centimeter breder dan schouderbreedte
  3. Zorg dat je tenen schuin naar buiten wijzen
  4. Houd je knieën licht gebogen maar sta rechtop in de trotse houden. Borst naar voren en schouders naar achteren

Uitvoering

  1. Buig met een rechte rug door je knieën
  2. Blijf zakken totdat je benen parallel zijn aan de vloer
  3. Blijf één seconde op dit punt wachten
  4. Druk explosief uit naar de beginpositie

Instuctievideo plie dumbbell squat

https://www.youtube.com/watch?v=87u1CXYjVZM

Veelgemaakte fouten

Als je thuis wil trainen zonder naar de sportschool te gaan is dit een goede oefening. De oefening is eenvoudig uit te voeren. Ook zal je merken dat je snel sterker wordt. Er zijn alleen wel een aantal aandachtspunten die je goed door zou moeten lezen. Zorg dat je weet waar je op moet letten!

  • Niet diep genoeg zakken. Hoe dieper je zakt hoe meer energie je lichaam nodig heeft. Daarnaast zal je lichaam ook sneller sterk worden als je de oefening optimaal uitvoert.
  • Je rug niet recht houden. Zorg dat je rug recht blijft! Als je dit niet doet ga je kracht leveren vanuit de onderrug. Dit kan niet alleen leiden tot blessures maar ook willen we bij deze oefening de benen trainen. Niet de rug. Dus zorg voor die rechte rug.

Over de pagina beenspieren: plie dumbell squat

De extra stap zetten voor goede (trainings-) resultaten daar gaan we voor bij Sporthodox. Met deze uitleg van de plie dumbell squat maken we de oefening niet simpelweg duidelijk, we willen je uitdagen met de moeilijke versies. Krijg sterke beenspieren door benen trainen, mede door de plie dumbell squat.

We believe in sport.

Sporthodox is gevormd voor een ieder die zoekt naar de mogelijkheden om zelfstandig topfit te worden. Hier vind je onder andere oefeningen en artikelen over materialen en trainingsvormen. Daarnaast werpen wij onze blik op de toekomstige evenementen en producten. Wij geloven in sport, dus geniet van een uitgebreide uitleg over fitness- en hardloopoefeningen.