Diamond push up

De Diamond push up is een meer gevorderde variant van de push up. Hij heet de diamond push up, omdat je je handen neerzet als een diamant. Wijsvingers tegen elkaar aan, duimen tegen elkaar aan en je bent klaar om te gaan!

Benodigde materialen

Net zoals bij de klassieke push up is er niets nodig voor het uitvoeren van een diamond push up. Wel kun je voor een stukje comfort een fitness- of yogamatje gebruiken.

Hoe voer je de diamond push up uit

Net zoals de klassieke push up is deze variant van de push up in twee uitvoeringen te doen. Ben je al wat sterker? Dan kan je beginnen op je voeten. Ben je een beginner? Dan start je op je knieën.

Beginpositie:

  1. Plaats de knieën (of voeten) op de grond
  2. Plaats de handen iets breder dan schouderbreedte en strek geheel uit
  3. Zorg dat de armen een hoek van 90 graden hebben ten opzochten van de vloer
  4. Span je core aan (buik en billen)

Uitvoering:

  1. Kom naar beneden met de ellebogen dicht langs je lichaam
  2. Zak naar beneden tot je nét boven de grond hangt
  3. Druk weer explosief uit naar de beginpositie

Instructievideo diamond push up

https://www.youtube.com/watch?v=dmoHFWt-Mms&t=17s

Veelgemaakte fouten

Veelgemaakte fouten zijn:

  • Een holle rug. Zorg ervoor dat je core aangespannen blijft. Dit zorgt ervoor dat je lichaam recht blijft.
  • Ellebogen te ver naar buiten. De push up is specifiek voor de borst spier maar als de ellebogen te ver naar buiten gaan, komt er meer spanning op je schouders te staan. Dit is niet de spier die we met de push up willen trainen dus de ellebogen netjes langs het lichaam houden is van belang.
  • Naar voren kijken. Probeer niet helemaal naar voren te kijken maar kijk óf naar de grond, óf een klein beetje naar voren. Zo belast je je nek niet te erg en zo train je nog meer de borstspieren.

Over de pagina borstspieren: diamond push up

De extra stap zetten voor goede (trainings-) resultaten daar gaan we voor bij Sporthodox. Met deze uitleg van de diamond push up maken we de oefening niet simpelweg duidelijk, we willen je uitdagen met de moeilijke versies. Krijg een gespierde borst door borstspieren trainen, mede door de diamond push up.

We believe in sport.

Sporthodox is gevormd voor een ieder die zoekt naar de mogelijkheden om zelfstandig topfit te worden. Hier vind je onder andere oefeningen en artikelen over materialen en trainingsvormen. Daarnaast werpen wij onze blik op de toekomstige evenementen en producten. Wij geloven in sport, dus geniet van een uitgebreide uitleg over fitness- en hardloopoefeningen.