Russian twists

De russian twist is een goede oefening om thuis je buikspieren te trainen. Bij deze oefening train je je buik, je zij en je rug. Het is een goede oefening voor beginners die beginnen zonder gewichten. Onderstaand ga je lezen hoe je de russian twist goed uitvoert, zodat je effectief thuis je buikspieren kunt trainen.

Benodigde materialen

Deze oefening kan gedaan worden zonder materialen. Wel is het gebruik van een fitnessmatje aan te raden voor hygiëne en comfort. Als je de oefening zwaarder wilt maken dan heb je wel materialen nodig. Denk dan aan een kettlebell een medicijnbal of een dumbbell.

Hoe voer je de russian twist uit

Beginpositie:

  1. Ga op je billen zitten
  2. Haal je voeten van de grond en zorg dat deze vlak boven de grond hangen
  3. Zet spanning op je buik

Uitvoering:

  1. Tik met de dumbbell (of ander materiaal) de grond aan de ene kant aan
  2. Tik met de dumbbell (of ander materiaal) de grond aan de andere kant aan
  3. Herhaal dit totdat je het gewenste aantal herhalingen hebt gehaald

Instructievideo russian twist

https://www.youtube.com/watch?v=JyUqwkVpsi8

Veelgemaakte fouten

Thuis trainen van de buikspieren is eenvoudig uit te voeren met de russian twist. Om enkele aandachtspunten mee te geven zijn hieronder veelgemaakte fouten opgeschreven. Lees deze goed door zodat je weet waar je op moet letten bij deze manier van je buikspieren thuis trainen.

  • Je balanceert niet goed op je billen

Als je dit niet doet ligt de focus niet geheel op de buikspieren. Als je goed op je billen balanceert dan staat je buik de hele tijd op spanning. Dit is het doel bij deze oefening. Je zal dan de meeste progressie boeken.

  • Te zwaar trainen

Als je te zwaar begint met deze oefening dan gaat de focus weg van de buik. Probeer alle kracht te halen uit je buikspieren en probeer niet jezelf sterker voor te doen dan je bent. Begin zonder gewichten en bouw zo langzaam je aantal herhalingen op. Daarna kan je gewichten gaan toevoegen.

Over de pagina buikspieren: russian twist

De extra stap zetten voor goede (trainings-) resultaten daar gaan we voor bij Sporthodox. Met deze uitleg van de russian twist, maken we de oefening niet simpelweg duidelijk, we willen je uitdagen met de moeilijke versies. Krijg een strakkere en sterkere buik met deze en andere buikspieroefeningen.

We believe in sport.

Sporthodox is gevormd voor een ieder die zoekt naar de mogelijkheden om zelfstandig topfit te worden. Hier vind je onder andere oefeningen en artikelen over materialen en trainingsvormen. Daarnaast werpen wij onze blik op de toekomstige evenementen en producten. Wij geloven in sport, dus geniet van een uitgebreide uitleg over fitness- en hardloopoefeningen.