//

Fitness oefeningen van Sporthodox zijn gericht op de individuele sporter, die thuis of bijvoorbeeld in het park traint. Voor deze fitness oefeningen zijn weinig tot geen materialen nodig, denk aan je eigen lichaamsgewicht, halters of een matje en voor extra uitdaging kun je denken aan een TRX of een fitness bal. Als sporter kun je fitness oefeningen eenvoudig zelf aanleren en worden er variaties voorgesteld voor een extra prikkel.

Verschillende fitness oefeningen

De fitness oefeningen zijn ingedeeld in categorie├źn gebaseerd op de verschillende spiergroepen van het lichaam. Denk hierbij aan benen trainen, buikspieren trainen, rugspieren (onder en boven), borstspieren trainen, schouders trainen en armen trainen. Per categorie staan tal van oefeningen uitgewerkt om te inspireren en te motiveren. Wissel van oefening, maak de oefening uitdagender of breng een andere variatie aan in je training om zo goede resultaten te behalen.

Fitness oefeningen slechts een component van de training

De krachtoefeningen zijn slechts een instrument om je trainingsdoel mee te behalen. Andere zaken waar je rekening mee moet houden voor het samenstellen van een passende training zijn onder andere de intensiteit, herhalingen, voeding en rust. Over deze zaken kun je meer lezen in andere secties van Sporthodox.

Benodigde materialen voor fitness trainingen

Om je fitnesstraining goed uit te kunnen voeren hoef je niet direct verbonden zijn aan een sportschool of andere grote investeringen maken. De fitness oefeningen van Sporthodox zijn uit te voeren zonder of met minimale materialen, een matje, een fitness bal, dumbells, halter bank of een TRX suspension trainer.

Over de pagina fitness oefeningen

Iedereen is op zoek naar maximale resultaten. Wij van Sporthodox willen je handvatten geven om dit te bereiken. Door tips & tricks zorgen dat jij meer te weten komt over onder andere fitness en de verschillende fitnessoefeningen.

Fitness oefeningen
5 (100%) 1 vote
  • Sporthodox

    Sporthodox is gevormd voor een ieder die zoekt naar een mogelijkheden om zelfstandig topfit te worden. Hier vind je onder andere artikelen over materialen en trainingsvormen. Daarnaast werpen wij onze blik op de toekomstige evenementen en producten. Wij geloven in sport, dus geniet van een uitgebreide uitleg over fitness- en hardloopoefeningen.

  • Contact

    Contactinformatie volgt.