Barbell bent over row

De barbell bent over row is relatief simpel uit te voeren maar is erg effectief voor het trainen van de rug. Door het kiezen van deze oefening weet je zeker dat de rug goed wordt getraind. Het enige wat je nu nog moet doen is zorgen voor een goede uitvoering van de barbell bent over row. In dit bericht ga je leren hoe je thuis de rug kunt trainen met gewichten.

Benodigde materialen

Hoe voer je de barbell bent over row uit?

Het trainen van de rugspieren met de barbell row vergt een goede uitvoering. Doe je de barbell bent over row voor de eerste keer? Dan moet je lichaam nog aardig wennen aan de uitvoering. Ons lichaam leert snel en hierdoor kan je de oefening steeds beter uitvoeren.

Beginpositie

 1. Plaats je voeten op schouderbreedte
 2. Kom naar beneden met licht gebogen knieën
 3. Plaats de handen op schouderbreedte met de duimen naar binnen wijzend
 4. Til de barbell met een rechte rug omhoog
 5. Sta licht voorover gebogen en strek de barbell uit tot onder je knieën. Dit is de beginpositie.

Uitvoering

 1. Span je rugspieren aan
 2. Trek de barbell richting de onderkant van je borst
 3. Breng terug naar de beginpositie

Instructiefilm barbell bent over row

https://www.youtube.com/watch?v=EHyepRGhifM

Veelgemaakte fouten

Het is erg belangrijk de oefening goed uit te voeren. Een goede uitvoering zorgt voor betere resultaten bij het trainen van de rug. Ook voorkomt het blessures. .

 • Een kromme rug. Op het moment dat je met een kromme rug traint verhoog je de kans op blessures. Daarnaast zullen de trainingsresultaten minder zijn. Zorg dat je rug recht blijft tijdens de uitvoering.
 • Te veel gewicht. Als je begint met deze oefening is het belangrijk met een licht gewicht te beginnen. Te zwaar trainen kan voor blessures zorgen.
 • Een ongecontroleerde uitvoering. Door gewicht ongecontroleerd naar boven en beneden te zakken heb je meer kans op blessures.

Over de pagina rugspieren: barbell bent over row

De extra stap zetten voor goede (trainings-) resultaten daar gaan we voor bij Sporthodox. Met deze uitleg van de barbell bent over row maken wij de oefening niet simpelweg duidelijk, we willen je uitdagen met de moeilijke versies. Krijg sterke rugspieren door je rug effectief te trainen. Dit mede door de barbell bent over row.

We believe in sport.

Sporthodox is gevormd voor een ieder die zoekt naar de mogelijkheden om zelfstandig topfit te worden. Hier vind je onder andere oefeningen en artikelen over materialen en trainingsvormen. Daarnaast werpen wij onze blik op de toekomstige evenementen en producten. Wij geloven in sport, dus geniet van een uitgebreide uitleg over fitness- en hardloopoefeningen.