Superman

De superman is een oefening die zonder extra apparaten uit te voeren is. Dat maakt deze oefening zeer geschikt voor thuis sporten. Een matje is overigens wel prettig. De superman is een geschikte oefening als je net begint met krachttraining. Ook is het een goede oefening voor het krijgen van stabiliteit in je core.

Benodigde materialen

Voor deze oefening is in principe niets nodig. Wel kan het gebruik van een matje hygiënisch en comfortabel werken of je eventueel voor een koude ondergrond beschermen.

Hoe voer je de superman uit?

Trainen van de rug is eenvoudig met de oefening de superman. De superman is een redelijk technische oefening en zorgt voor een goede stabiliteit in je core. De oefening kan in het begin wat onwennig voelen. Als je de oefening consistent blijft uitvoeren wordt dit vanzelf beter en je zal de oefening snel perfect uit kunnen voeren. Dit zal ervoor zorgen dat je de rugspieren goed traint.

Beginpositie

  1. Lig op je buik en trek je navel naar binnen
  2. Sterk je armen voor je uit

Uitvoering

  1. Breng gelijktijdig de armen en benen gestrekt omhoog en houdt dit bovenin even vast
  2. Blaas je adem uit zodra je omhoog komt en houd de ademhaling constant
  3. Kom terug naar de beginpositie

NB: om de oefening zwaarder te maken kan je de oefening iets aanpassen. Dit kan je doen door tussen de beweging in niet de grond te raken met je armen en benen. Je blijft als het ware boven de grond zweven. Doordat je geen rustmoment voor je lichaam creëert wordt de oefening een stuk zwaarder.

Instructiefilm superman

https://www.youtube.com/watch?v=z6PJMT2y8GQ

Veelgemaakte fouten

Deze oefening ziet er eenvoudig uit. Wel zijn er enkele aandachtpunten.

  • Je gooit je nek omhoog. Zorg dat je nek relatief stil blijft. Deze oefening is niet voor je nek en daarom is het zaak de nek zo stil mogelijk te houden.
  • Je komt niet beheerst terug naar de beginpositie. Om de oefening optimaal uit te voeren kom je rustig en beheerst naar beneden. Beneden aangekomen kun je er voor kiezen om de grond net niet aan te raken. Hierdoor maak je de oefening zwaarder.

Over de pagina rugspieren: superman

De extra stap zetten voor goede (trainings-) resultaten daar gaan we voor bij Sporthodox. Met deze uitleg van de superman maken wij de oefening niet simpelweg duidelijk, we willen je uitdagen met de moeilijke versies. Krijg sterke rugspieren door je rug effectief te trainen. Dit mede door de superman.

 

We believe in sport.

Sporthodox is gevormd voor een ieder die zoekt naar de mogelijkheden om zelfstandig topfit te worden. Hier vind je onder andere oefeningen en artikelen over materialen en trainingsvormen. Daarnaast werpen wij onze blik op de toekomstige evenementen en producten. Wij geloven in sport, dus geniet van een uitgebreide uitleg over fitness- en hardloopoefeningen.