Dumbbell front raises

Een oefening die niet erg tot de verbeelding spreekt in de dumbbell front raises. Het gewicht naar voren brengen door je schouder is het enige wat je hoeft te doen.

Benodigde materialen

Voor het uitvoeren van deze oefening zijn dummbells noodzakelijk. Een halterbankje is niet nodig maar kan wel handig zijn.

Hoe voer je de dumbbell front raises uit

Beginpositie:

  1. Pak de dumbbells vast en laat je armen ontspannen langs het lichaam hangen.

Uitvoering:

  1. Breng de dumbbells naar voren omhoog tot schouderhoogte en zorg dat de duimen naar elkaar toe wijzen.
  2. Houd boven aangekomen de dumbbells één seconde vast en laat ze daarna weer rustig en beheerst zakken.

Instructievideo dumbbell front raises

https://www.youtube.com/watch?v=yTphpkybKuA

Veelgemaakte fouten

Bij deze oefening zijn er weinig fouten die je kan maken maar toch zijn er potentieel te maken fouten opgeschreven.

  • De dumbbells te hoog brengen. Hiermee train je de spier niet optimaal en je verhoogt de kans op blessures. Twee keer een nee dus! Zorg dat je de dumbbells tot horizontaal brengt.
  • Te veel gewicht aan de dumbbell. De schouderspier reageert beter op het trainen met minder gewicht en het langzaam terugbrengen van dit gewicht.
  • Te snel weer terug naar de beginpositie. Zorg dat je langzaam naar de beginpositie teruggaat. Hier reageert deze spier beter op dan op het te snel en gehaast uitvoeren van de oefening.

Over de pagina dumbbell front raises

De extra stap zetten voor goede (trainings-) resultaten daar gaan we voor bij Sporthodox. Met deze uitleg van de dumbbell front raises maken we de oefening niet simpelweg duidelijk, we willen je uitdagen met de moeilijke versies. Krijg een sterke en gespierde schouder met deze oefening en blijf zodoende je schouders trainen.

We believe in sport.

Sporthodox is gevormd voor een ieder die zoekt naar de mogelijkheden om zelfstandig topfit te worden. Hier vind je onder andere oefeningen en artikelen over materialen en trainingsvormen. Daarnaast werpen wij onze blik op de toekomstige evenementen en producten. Wij geloven in sport, dus geniet van een uitgebreide uitleg over fitness- en hardloopoefeningen.