Dumbbell shoulder press

De dumbbell shoulder press is een van de eerste oefeningen waar mensen aan denken bij het trainen van de schouders. Dat is niet gek omdat je een groot deel van de beschreven schouderspieren met deze oefening traint!

Benodigde materialen

Voor de dumbbell shoulder press zijn minimaal dumbbells nodig.

Hoe voer je de dumbbell shoulder press uit

Er zijn twee varianten van deze oefening. Je kan de dumbbell shoulder press zowel zittend als staand uitvoeren. Alles daarna is precies hetzelfde. Staand wordt de uitvoering iets technischer omdat de core stabiel gehouden moet worden.

Beginpositie:

  1. Plaats de dumbbells op de schouder en zorg dat je duimen naar binnen wijzen.

Uitvoering:

  1. Druk de dumbbells in een hoek van 90 graden omhoog.
  2. Zorg dat je de arm geheel uitstrekt.
  3. Breng de dumbbells rustig terug naar de schouders.

Instructievideo dumbbell shoulder press

https://www.youtube.com/watch?v=0JfYxMRsUCQ

Veelgemaakte fouten

Ondanks dat de oefening er erg makkelijk uit ziet, is de waarheid dat het moeilijker is dan je denkt. Hieronder worden de meest voorkomende fouten beschreven:

  • Te zwaar trainen. Ondanks dat het belangrijk is om jezelf uit te dagen is te zwaar trainen niet slim, zeker niet bij de schouders. Deze spiergroep is erg gevoelig voor blessures en hierom kan je beter letten op een goede uitvoering. Ook het beheerst terughalen van het gewicht is belangrijker dan veel gewicht.
  • Een holle onderrug. Deze fout wordt vooral gemaakt als je de oefening staand uitvoert. Zorg hierom dat je core aangespannen is. Dit is niet alleen staand nodig, maar ook als je zit.

Over de pagina dumbbell shoulder press

De extra stap zetten voor goede (trainings-) resultaten daar gaan we voor bij Sporthodox. Met deze uitleg van de dumbbell shoulder press maken we de oefening niet simpelweg duidelijk, we willen je uitdagen met de moeilijke versies. Krijg een sterke en gespierde schouder met deze oefening en blijf zodoende je schouders trainen.

We believe in sport.

Sporthodox is gevormd voor een ieder die zoekt naar de mogelijkheden om zelfstandig topfit te worden. Hier vind je onder andere oefeningen en artikelen over materialen en trainingsvormen. Daarnaast werpen wij onze blik op de toekomstige evenementen en producten. Wij geloven in sport, dus geniet van een uitgebreide uitleg over fitness- en hardloopoefeningen.