Upright row

De upright row is een oefening voor de wat meer gevorderde sporter. Dit komt omdat het een potentieel gevaarlijke oefening is voor het ontwikkelen van blessures. Voorzichtigheid, laag gewicht en rustige uitvoering zijn van belang bij deze oefening.

Benodigde materialen

Voor deze oefening is minimaal een dumbbellset nodig. Ook kan een kettlebell worden gebruikt. De oefening wordt staand uitgevoerd dus een bankje is niet nodig.

Hoe voer je de upright row uit

Beginpositie:

  1. Pak de dumbbells losjes in de hand vast en laat ze rustig voor je lichaam hangen.

Uitvoering:

  1. Trek de dumbbell rustig en beheerst naar boven.
  2. Houd de dumbbell een seconde vast en laat vervolgens weer rustig terug zakken.

Instructievideo upright row

https://www.youtube.com/watch?v=MqY-hk8UJJc

Veelgemaakte fouten

Ondanks dat de upright row een lastige oefening is, kan het rustig en beheerst uitvoeren van de oefening alleen maar positief werken. Een aantal veelgemaakte fouten staan hieronder uitgewerkt:

  • Te veel gewicht. Werk met deze oefening voorzichtig en beheerst om de kans op blessures tot een minimum te beperken.
  • Dumbells te hoog trekken. Breng de dumbbells niet te hoog. Dit is een relatief moeilijke oefening voor de spieren waardoor verkeerde uitvoering de kans op blessures verhoogt.
  • Gewicht te snel naar beginpositie brengen. Beheerst en rustig is bij deze oefening erg belangrijk. Wees voorzichtig met je lichaam en zorg dat je geen blessures oploopt.

Over de pagina upright row

De extra stap zetten voor goede (trainings-) resultaten daar gaan we voor bij Sporthodox. Met deze uitleg van de upright row maken we de oefening niet simpelweg duidelijk, we willen je uitdagen met de moeilijke versies. Krijg een sterke schouders door deze oefening en blijf zodoende je schouders trainen.

We believe in sport.

Sporthodox is gevormd voor een ieder die zoekt naar de mogelijkheden om zelfstandig topfit te worden. Hier vind je onder andere oefeningen en artikelen over materialen en trainingsvormen. Daarnaast werpen wij onze blik op de toekomstige evenementen en producten. Wij geloven in sport, dus geniet van een uitgebreide uitleg over fitness- en hardloopoefeningen.