Hardlopen

Hardlopen is een ideale sport om zelfstandig uit te voeren op de momenten waarop je dit zelf wenst. Hardlopen en jezelf ontwikkelen op dit gebied lijkt in eerste instantie eenvoudig en soms zelfs saai. Het is echter meer dan je schoenen aantrekken een stukje joggen. Er zijn om te beginnen verschillende type trainingen die qua duur, vorm en intentietijd van elkaar verschillen. Daarnaast zijn zaken als hardloopoefeningen, de juiste voeding en rust van belang.

Het gevaar van hardlopen

Kies je voor hardlopen? Dan kies je uit enkele veel beoefende sporten voor de meest blessuregevoelige sport. Te snel richting een doel, een ongezond trainingsschema en een gebrek aan kennis zijn grote oorzaken. Kies dan ook voor advies of een trainingsschema op maat.

Hardlooptraining

Hoe kies je voor een hardlooptraining? Iedere training verschilt qua intensiteit en qua duur. Daarnaast dienen de verschillende type trainingen ook allemaal een ander doel. Zo heeft een intervaltraining een ander doel dan een duurloop.

Oefeningen voor hardlopen

Naast hardlopen middels één van de verschillende trainingsvormen zijn hardloopoefeningen belangrijk. Deze oefeningen zorgen voor stabiliteit en kracht. Via Sporthodox vind je met name oefeningen waarvoor je zo min mogelijk of zelfs geen materialen hoeft aan te schaffen. Hier vind je prettige rekoefeningen en uitdagende krachtoefeningen voor hardlopers. Tevens vind je hier warming up tips en techniek oefeningen voor hardlopers. Er zijn enkele waardevolle hardloopboeken geschreven. Deze hardloopboeken zijn een bron van inspiratie voor hardlopers.

Over de pagina hardlopen

Via deze pagina geeft Sporthodox je inzicht in trainingsvormen, hardloop oefeningen en de meer praktische informatie. Regelmatig wordt deze pagina vernieuwd en worden er extra onderdelen en inzichten toegevoegd die een betrekking hebben op hardlopen.

We believe in sport.

Sporthodox is gevormd voor een ieder die zoekt naar de mogelijkheden om zelfstandig topfit te worden. Hier vind je onder andere oefeningen en artikelen over materialen en trainingsvormen. Daarnaast werpen wij onze blik op de toekomstige evenementen en producten. Wij geloven in sport, dus geniet van een uitgebreide uitleg over fitness- en hardloopoefeningen.