//
Drinken tijdens het hardlopen

Drinken tijdens het hardlopen is met name van belang tijdens het lopen van lange afstanden. Naarmate je langer onderweg bent wordt het steeds belangrijker dat je vochtverlies wordt aangevuld. Zorg ervoor dat je gedurende de hele dag voldoende water drinkt. Een volwassen sportende man heeft al snel 2 tot 3 liter water per dag nodig. Je kunt door de kleur van je urine checken of je voldoende drinkt. Zorg dat je urine licht van kleur is. Begin altijd met voldoende vocht in je lichaam aan een langeafstandloop. Tijdens het hardlopen van lange afstanden zorgt vochtverlies al snel voor verminderde prestaties.

Drinkgordel of een drinkbelt voor hardlopen

Tijdens het hardlopen van lange afstanden is het essentieel om voldoende water te drinken. Tijdens de meeste wedstrijden is dit goed geregeld. De organisatie regelt vaak meerdere drinkplaatsen tijdens een georganiseerde langeafstandloop. Er zijn lopers die liever zelf bepalen wanneer ze drinken. Deze zie je veelal hardlopen met een drinkgordel of een drinkbelt. De gordel bestaat uit meerdere kleine flesjes. Deze kleine flesjes verdelen het gewicht rondom je heup. Het is tevens fijn om zelf te bepalen wanneer je water drinkt als je gebruik maakt van gelletjes, zodat je deze gelletjes goed kan wegspoelen. Je hoeft dan niet te wachten op het volgende drinkpunt.

Hoeveel water tijdens het hardlopen?

Neem tijdens een hardloopwedstrijd de tijd als je bij een drinkplaats aankomt. Drink niet overhaast, zodat je voldoende vocht binnen krijgt. Zorg ervoor dat je drinkt voordat je dorst krijgt. Het is helpend om je lichaam goed te leren kennen. Probeer tijdens het trainen aan te voelen hoeveel vocht je minimaal nodig bent. Je kunt tijdens het trainen ook goed gebruik maken van een drinkbelt. Ook kun je op een bepaalde plek op het parcours een drinkfles verstoppen. Je kan er voor zorgen dat je meerdere keren langs deze drinkfles komt, zodat je regelmatig kunt drinken tijdens het hardlopen.

Drinkgordels
3.8 (75%) 4 votes
  • Sporthodox

    Sporthodox is gevormd voor een ieder die zoekt naar een mogelijkheden om zelfstandig topfit te worden. Hier vind je onder andere artikelen over materialen en trainingsvormen. Daarnaast werpen wij onze blik op de toekomstige evenementen en producten. Wij geloven in sport, dus geniet van een uitgebreide uitleg over fitness- en hardloopoefeningen.

  • Laatste berichten

  • Categorie├źn

  • Contact

    Contactinformatie volgt.