Hardloopboeken

Hardloopboeken zijn een bron van kennis en en inspiratie voor hardlopers. Tijdens het lezen van deze boeken over hardlopen krijg je per direct zin om je schoenen aan te trekken, de deur uit te gaan en de theorie in praktijk te brengen. Of je nu literatuur zoekt over trainingsvormen of looptechnieken, er zijn voldoende boeken om je kennis over het hardlopen uit te breiden. De beste boeken vind je onderstaand via één van onze betrouwbare partners.

Boek over marathon lopen

Een marathon boek kopen? Er zijn verschillende boeken waardevol op het moment dat je van plan bent om een marathon te lopen. Zo kun je denken aan het boek de hardlooprevolutie en het boek de tien, de halve en de hele. In deze bundels staan belangrijke tips en waardevolle schema's. Het zijn 2 verschillende boeken. Het is dan ook goed om meerdere boeken te lezen. Je bent op deze manier breder georiënteerd. Vervolgens kun je kiezen welke adviezen het beste bij jou passen. Kortom er zijn meerdere waardevolle marathon boeken.

Praktijkboek voor hardlopers

De hardlooprevolutie is één van de hardloopboeken voor iedere hardloper. Je loopt hard en je blijft hangen op hetzelfde niveau? Je wilt wel beter worden, maar je weet niet precies hoe je dat aan moet pakken met een schema, ademhalingsoefeningen of een hartslagmeter?
In dit boek leggen Stans van der Poel en Koen de Jong uit hoe je slim traint en goed herstelt.

[featured_product id="619"]

De tien, de halve en de hele is een hardloopboek van ervaren hardlooptrainer Rob Veer. Hij begeleide zowel lopers op topniveau als prestatiegerichte amateurs. Trainingsmethodes, hartslagmeter, rust, voeding, adem, techniek: alle onderdelen van het lopen, vertaald naar de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen. Loop sneller, voorkom blessures en haal meer voldoening uit het lopen.

[featured_product id="622"]

Anatomie van hardlopen is een boek dat ingaat op het waarom van hardlopen, op het belang van een goede warming-up en coolingdown, op het lopen op verschillende ondergronden en op veelvoorkomende hardloopblessures. Het boek biedt informatie over de spieren en gewrichtsbanden die bij het hardlopen worden aangesproken en bevat talloze stretchoefeningen en intensieve trainingen om de snelheid en conditie te verbeteren.

[featured_product id="570"]

Hardlopen van de professionals Frans Bosch Ronald Klomp is één van de grootste hardloopboeken. Vanuit biomechanisch en inspanningsfysiologisch perspectief worden onderwerpen als looptechniek, energieleverantie, adaptatie en krachttraining behandeld. Recente wetenschappelijke inzichten worden vertaald naar de trainingspraktijk. Dit is een boek voor gevorderden, iedere trainer moet dit boek gelezen hebben.

[featured_product id="781"]

 

Boek hardlopen en voeding

Boeken over hardlopen en voeding zijn naast de gewone hardloopboeken een waardevolle aanvulling. Meer dan eens wordt er door de trainers benadrukt dat je tijdens het verbeteren van je prestaties rekening dient te houden met 3 aspecten. Deze aspecten zijn trainen, rusten en ook voeding. Het is dan ook fijn om te weten welke producten waardevol zijn en hoe je hier lekkere gerechten mee kunt klaarmaken. Deze hardloopboeken dragen dus indirect bij aan een volledige training. Het zijn boeken die je niet perse van kaft tot kaft uit hoeft te lezen, maar waar je heerlijk in kunt bladeren. Lees dus naast je standerd boeken over hardlopen een boek die zorgt voor de juiste keuzes in de keuken. Deze keuzes dragen bij aan je herstel en zorgen er voor dat je weer vol energie aan de start verschijnt.

Het hardloperskookboek deel 1 is een boek over hardlopen voor iedere hardloper. Dit is een kookboek voor lopers die zichzelf graag uitdagen en verbeteren. Hardlopers die best een wijntje of een biertje lusten op zijn tijd, maar dan wel willen weten of en hoe dit hun prestaties beïnvloedt. Hardlopers die overigens ook gerust een fles bietensap soldaat durven maken als ze daar sneller van gaan lopen.

[featured_product id="710"]

Over hardloopboeken

Boeken over hardlopen vind je op deze pagina. Sporthodox probeert een compleet overzicht weer te geven. Ontbreekt er een belangrijk hardloopboek op deze pagina? breng ons op de hoogte via het contactformulier. Zodoende ontstaat er een compleet overzicht van hardloopboeken.

We believe in sport.

Sporthodox is gevormd voor een ieder die zoekt naar de mogelijkheden om zelfstandig topfit te worden. Hier vind je onder andere oefeningen en artikelen over materialen en trainingsvormen. Daarnaast werpen wij onze blik op de toekomstige evenementen en producten. Wij geloven in sport, dus geniet van een uitgebreide uitleg over fitness- en hardloopoefeningen.