Hardloopoefeningen

Hardloopoefeningen zijn zeer belangrijk om je hardloopresultaten te verbeteren. Ze zorgen namelijk voor stabiliteit en kracht tijdens het lopen van je geplande afstanden. Daarnaast kun je akelige en langslepende blessures voorkomen zodra je deze elementen aan je trainingen toevoegt. Als het gaat om blessurepreventie zijn zowel de techniek oefeningen, rekoefeningen als de krachtoefeningen van belang.

Spierondersteundende krachtoefeningen voor hardlopen

krachttraining voor langeafstandshaardlopers bevorderen de prestaties van hardlopers. Ze ze zorgen voor een stabielere en krachtigere afzet. Er zijn verschillende krachtoefeningen voor hardlopers die je prestaties bevorderen.

Hardloop techniekoefeningen

Naast krachtoefeningen bestaan er ook veel oefeningen voor de looptechniek. Deze oefeningen zijn bedoeld om de hardloopbeweging te verbeteren. Op de pagina hardloop techniek oefeningen vindt u informatie en video's die kunnen bijdragen aan het verbeteren van je techniek en houding tijdens het hardlopen.

Zijn rekoefeningen belangrijk?

Tijdens het hardlopen en tijdens de krachttraining voor hardlopers worden je spieren korter en stijver. Dit is voor je looptechniek niet wensen. De cooling-down is een geschikt moment om enkele rekoefeningen uit te voeren. Daarnaast is het verstandig om tijdens rustigere dagen rekoefeningen uit te oefenen. Het is echter wel van belang dat je voordat je deze oefeningen doet je de desbetreffende spieren eerst warm maakt met enkele lichte oefeningen. Op Sporthodox vind je een uitgebreide pagina met rekoefeningen voor hardlopers.

Meer oefeningen

Binnenkort vind je hier extra pagina's met oefeningen. Zo zal er in de toekomst meer informatie te vinden zijn over warming up oefeningen en rekoefeningen voor hardlopers. Op deze pagina's zullen net als de overige pagina's gevuld zijn met tekst en video's van topatleten.

Over de pagina hardloopoefeningen

Via deze pagina over hardlopen vind je advies over verschillende oefeningen. Deze oefeningen ondersteunen de hardloopresultaten. Bedenk goed dat je deze oefeningen altijd pijnvrij moet kunnen uitvoeren. Bezoek dan ook een fysiotherapeut voor individueel advies zodra je vanwege de pijn wordt gehinderd gedurende je training. Regelmatig wordt er extra informatie toegevoegd gericht op hardloopoefeningen.

We believe in sport.

Sporthodox is gevormd voor een ieder die zoekt naar de mogelijkheden om zelfstandig topfit te worden. Hier vind je onder andere oefeningen en artikelen over materialen en trainingsvormen. Daarnaast werpen wij onze blik op de toekomstige evenementen en producten. Wij geloven in sport, dus geniet van een uitgebreide uitleg over fitness- en hardloopoefeningen.