Krachtoefeningen voor hardlopen

Krachtoefeningen voor hardlopers bevorderen je prestaties. Vanzelfsprekend voeren trainingsvormen zoals de duurloop de boventoon in de meeste trainingsschema's. Toch is het van belang om ook krachtoefeningen in het trainingsschema op te nemen. Het aantal trainingsuren die je het best kan besteden aan krachtoefeningen is afhankelijk van je niveau en het doel waarvoor je aan het trainen bent.

Krachtoefeningen voor hardlopen in een Tool

De Sporthodox Workout Tool is mede ontwikkeld voor hardlopers die thuis of buiten aan de slag willen gaan met krachtoefeningen. Je kunt aangeven welke materialen je tot je beschikking hebt. Er staan ook oefeningen zonder materialen in de Workout Tool. Je kunt aanvinken dat je krachtoefeningen zoekt specifiek voor hardlopen.  

Verschillende krachtoefeningen voor hardlopers

De onderstaande spierondersteunende krachtoefeningen voor hardlopers zijn makkelijk uit te voeren. Deze oefeningen kun je zowel binnen als buiten uitvoeren. Daarnaast heb je voor de meeste oefeningen weinig tot geen materialen nodig. De meeste van de onderstaande krachtoefeningen voor hardlopers zijn op verschillende manier te intensiveren.

Squats

Lunges

Mountain climber

Squats tegen de muur

Spierondersteunende krachtoefeningen door topatleten

Een ieder traint op een andere manier. Er zijn veel individuele professionele hardlopers en triatleten die genieten van eigen trainingsschema's en oefeningen. Onderstaand vind je krachtoefeningen voor langeafstandlopers vanuit trainingsdagen van deze sporters.

Chris Lieto is een Top triatleet en Ironman specialist. Hij toont zijn krachttraining op het strand. Heerlijke oefeningen zonder materialen en in de buitenlucht.

De trainer van Lean Strong Fast deelt in de onderstaande video 20 spierondersteunende krachtoefeningen voor hardlopers.

Over de pagina krachtoefeningen voor hardlopers

Hardloopoefeningen zijn van een niet te onderschatten belang. Bij blessures wordt vanzelfsprekend geadviseerd om eerst een fysiotherapeut te bezoeken alvorens je zelf via het internet gaat zoeken naar eventueel goede oefeningen om te herstellen. Essentieel is dan ook dat je pijnvrij kan genieten van de krachtoefeningen voor hardlopers.

We believe in sport.

Sporthodox is gevormd voor een ieder die zoekt naar de mogelijkheden om zelfstandig topfit te worden. Hier vind je onder andere oefeningen en artikelen over materialen en trainingsvormen. Daarnaast werpen wij onze blik op de toekomstige evenementen en producten. Wij geloven in sport, dus geniet van een uitgebreide uitleg over fitness- en hardloopoefeningen.