Lunges zijn mits je ze rustig en volgens de instructies uitvoerd goed voor extra kracht in de benenen. Aangezien het direct een evenwichtsoefening betreft worden veel spieren in de benen, voeten en heupen aangesproken. 

Hoe voer je lunges oefeningen uit

  1. Begin rechtopstaand en stap vervolgens met één been naar voren.
  2. Zak vervolgens in totdat je voorste been een hoek van 90 graden bereikt.
  3. Vervolgens ga je weer terug naar de beginhouding.

Lunges uitvoering

https://www.youtube.com/watch?v=7SMzPn4LGjQ

Benodigde materialen

Deze oefeningen kun je zonder materiaal uitvoeren. Je kunt halters in je handen pakken om de oefening zwaarder te maken.

Een stapje moeilijker?

  1. Pak halters om de oefening zwaarder te maken.
  2. verhoog het aantal herhalingen.

Over de pagina Lunges

Voer de lunges oefeningen altijd zonder pijn en volgens de instructies uit. Gebruik deze lunges oefening niet op eigen inzicht om te herstellen van een blessure, maar bezoek in het geval van een blessure altijd een fysiotherapeut. Deze krachtoefening voor hardlopers geeft je extra kracht en ook zeker stabiliteit tijdens het sporten. Zodra je een schema maakt vergeet dan niet de lunges.

We believe in sport.

Sporthodox is gevormd voor een ieder die zoekt naar de mogelijkheden om zelfstandig topfit te worden. Hier vind je onder andere oefeningen en artikelen over materialen en trainingsvormen. Daarnaast werpen wij onze blik op de toekomstige evenementen en producten. Wij geloven in sport, dus geniet van een uitgebreide uitleg over fitness- en hardloopoefeningen.