//

Er zijn verschillende trainingsvormen voor hardlopers en alleen hebben ze een eigen doel. Zo kunnen onder andere snelheid of extra duurvermogen doelen zijn van een training. Daarbij worden je spieren door verschillende loopvormen anders geprikkeld, waardoor je kan doorgroeien tot een completere loper. Het is van belang dat je de trainingen verstandig leert inplannen. Gelukkig zijn er voldoende trainingsschema’s te vinden die je kunt gebruiken als lijdraad. In de verschillende schema’s vindt je altijd verschillende trainingsvormen terug.

Duurloop

Een duurloop heeft als voordeel dat je het basisuithoudingsvermogen, verbeterd en je bloedsomloop verbeterd. Daarnaast went je lichaam aan het lopen van een langere afstand, duurlooptrainingen zijn relatief lange trainingen met een rustige hartslag. Het tempo is te omschrijven als het tempo waarop je nog gewoon kunt praten.

Intervaltraining

Een intervaltraining heeft meerdere voordelen. Zo verbeterd deze trainingsvorm onder andere je snelheid en je maximale zuurstofopname. Een interval training opgebouwd middels verschillende tempowisselingen. Bepaalde stukken zul je harder lopen dan je gedurende de afstand waarvoor je aan het trainen bent. Vervolgens loop je voor de afwisseling ook stukken langzamer dan je gewend bent om tot rust te komen en er voor te zorgen dat je niet volledig verzuurt. Intervaltrainingen kunnen op meerdere manieren vorm gegeven worden. Je kunt hierbij denken aan de duur en de intensiteit.

Over trainingsvormen

Via trainingsvormen voor hardlopers vind je informatie over de verschillende trainingsvormen. Deze trainingsvormen kun je onder andere gebruiken om een trainingsschema te creƫren. Sporthodox zal regelmatig informatie toevoegen met brekking tot nieuwe trainingsvormen.

Trainingsvormen
5 (100%) 1 vote
  • Sporthodox

    Sporthodox is gevormd voor een ieder die zoekt naar een mogelijkheden om zelfstandig topfit te worden. Hier vind je onder andere artikelen over materialen en trainingsvormen. Daarnaast werpen wij onze blik op de toekomstige evenementen en producten. Wij geloven in sport, dus geniet van een uitgebreide uitleg over fitness- en hardloopoefeningen.

  • Contact

    Contactinformatie volgt.