//
Hardlopen in de sneeuw

Hardlopen in de sneeuw is iets wat je weinig mensen ziet doen. Toch kan het een heerlijke ervaring zijn. Wees goed voorbereid en je kunt genieten van de mooiste landschappen. Het geeft je training een extra dementie. Je moet goed gefocust dealen met de spanning die de sneeuw met zich meebrengt. Hardlopen in de sneeuw vergt wel een goede voorbereiding. Onderstaand vind je enkele tips die jou kunnen helpen bij een sneeuwtraining.

Draag goede schoenen tijdens het hardlopen in de sneeuw.

Draag goede hardloopschoenen als er een dik pak sneeuw ligt. Zo kun je kiezen voor Trial hardloopschoenen. Deze schoenen zijn ideaal op onverharde hardlooproutes. De nopjes of het grove profiel onder deze schoenen slijten zodra je over verharde paden loopt. In de sneeuw zijn deze hardloopschoenen echt een uitkomst! Je hebt enorme grip, waardoor je minder snel zal uitglijden. Je afzet is stabieler. Je zal minder snel je spieren verrekken of onderuit gaan.

Wees goed voorbereid

Neem de tijd als je gaat hardlopen in de sneeuw. Zorg er voor dat je eerst rustig en beheerst een goede warming-up doet. Het kan zijn dat je onverwacht moet corrigeren. Onverwachte bewegingen kun je met een warm lichaam beter opvangen.

Pas je training aan  op gevaarlijke omstandigheden

Je verkleint de kans op blessures tijdens het hardlopen in de sneeuw, als je kiest voor een training met een rustig tempo. Daarnaast is het handig om voor een parcours te kiezen die je kent. Fietspaden zijn ideaal. Je komt geen auto’s tegen en je hebt ook minder kans op het struikelen over ondergesneeuwde boomwortels. Zeker als er een dik pak sneeuw ligt is het belangrijk om te weten hoe de ondergrond er onder de sneeuw uit ziet. Kortom het is een heerlijke ervaring, maar pas je goed aan zodra je gaat hardlopen in de sneeuw.

Trail hardloopschoenen
4.7 (93.33%) 3 votes
  • Sporthodox

    Sporthodox is gevormd voor een ieder die zoekt naar een mogelijkheden om zelfstandig topfit te worden. Hier vind je onder andere artikelen over materialen en trainingsvormen. Daarnaast werpen wij onze blik op de toekomstige evenementen en producten. Wij geloven in sport, dus geniet van een uitgebreide uitleg over fitness- en hardloopoefeningen.

  • Laatste berichten

  • Categorieën

  • Contact

    Contactinformatie volgt.