//
samen hardlopen

Samen hardlopen heeft veel voordelen. Hardlopen lijkt een individuele sport. Veel mensen sporten graag samen en zoeken dan ook naar mogelijkheden om gezamenlijk hard te lopen. Onderstaand vind je enkele tips om van hardlopen een gezamenlijke sport te maken. Samen hardlopen is niet alleen gezellig, maar het heeft ook veel voordelen.

Samen hardlopen door samen een doel te kiezen

Kies met één of meerdere bekenden gezamenlijk een doel. Hierbij kun je denken aan een hardloop evenement zoals een 10 kilometer wedstrijd of aan bijvoorbeeld een halve- of een hele marathon. Daarnaast kun je kiezen voor uidagende obstacle runs of een wedstrijd waar je als team kunt presteren. Het voordeel van het gezamenlijk stellen van een doel is dat je een extra motivatie hebt om te gaan trainen. Je hoeft echt niet alle trainingen samen uit te voeren, maar je kunt af en toe je trainingsschema op elkaar aanpassen. Zo is het gezellig om in het weekend een lange en rustige duurloop gezamenlijk uit te voeren. De kilometers vliegen aan je voorbij terwijl je ondertussen kunt bijpraten. Het is helemaal gaaf als je met iemand een doel kiest die ongeveer op het zelfde niveau presteert als jijzelf. Zodoende kun je ook tijdens het uiteindelijke evenement volledig gezamenlijk optrekken en samen een mooie prestatie neerzetten.

Een evenement kiezen

Zoals eerder benoemd zijn er verschillende hardloopevenementen die je als doel kunt stellen. Er zijn wekelijks verschillende hardloop evenementen. Voor het uitkiezen van een hardloopwedstrijd kun je gebruik maken van een hardloopkalender. Op deze website vind je de grote evenementen in het land, maar ook de kleinere evenementen bij jou in de buurt. Daarnaast is het een enorme uitdaging om gezamenlijk een obstacle run uit te kiezen. Hierbij kun je samen hardlopen terwijl je elkaar helpt om de soms pittige hindernissen te nemen. Je kan elkaar letterlijk helpen om de finish te halen. Verder zijn er wedstrijden waarbij je als team kunt aantreden. Zo is er 1 keer per jaar in Winschoten een ultraloop van 100 kilometer. Het is echter zo dat je hier ook als team kan aantreden. Je kan je namelijk inschrijven voor de 10 x 10 km ploegen estafette. Hiervoor heb je wel een team nodig. Erg gaaf om aan te gaan met een groep vrienden of collega’s. Kortom er zijn genoeg evenementen die geschikt zijn om voor samen hardlopen.

Samen hardlopen
Geef een cijfer
  • Sporthodox

    Sporthodox is gevormd voor een ieder die zoekt naar een mogelijkheden om zelfstandig topfit te worden. Hier vind je onder andere artikelen over materialen en trainingsvormen. Daarnaast werpen wij onze blik op de toekomstige evenementen en producten. Wij geloven in sport, dus geniet van een uitgebreide uitleg over fitness- en hardloopoefeningen.

  • Laatste berichten

  • Categorieën

  • Contact

    Contactinformatie volgt.