//

Een barbell kopen omdat je thuis wilt trainen met een barbell? Waar moet je op letten als je er eentje wilt aanschaffen? Dat wordt duidelijk door het lezen van deze pagina. Met dumbbells heb je natuurlijk al veel mogelijkheden om thuis te trainen, maar met een barbell worden de mogelijkheden nog groter. Ook is het met een barbell mogelijk om zogenaamde compoundoefeningen te doen. Dit zijn oefeningen waarbij je veel spiergroepen in één keer pakt.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een barbell?

Qua stangen zijn er verschillende maten. De meest gangbare maat is de olympische stang. Deze stang weegt 20 kilogram en de diameter van de olympische stang is 50 millimeter

Het is belangrijk dat je dan goed de diameter in de gaten houdt. Bij deze is de diameter nu namelijk 30 millimeter. Waarom dit belangrijk is lees je in de volgende alinea

Welke gewichten moeten er op de barbell?

Omdat je steeds sterker wordt bij bepaalde oefeningen moet er meer gewicht aan de stang. Dit gewicht kan worden verhoogd door halterschijven toe te voegen. Het is essentieel dat je weet hoeveel diameter je barbell is zodat je niet straks met de verkeerde schijven zit opgescheept. De diameter is 50 of 30 millimeter dus houd dit goed in de gaten.

Een barbell kopen
4.1 (82.5%) 8 votes
  • Sporthodox

    Sporthodox is gevormd voor een ieder die zoekt naar een mogelijkheden om zelfstandig topfit te worden. Hier vind je onder andere artikelen over materialen en trainingsvormen. Daarnaast werpen wij onze blik op de toekomstige evenementen en producten. Wij geloven in sport, dus geniet van een uitgebreide uitleg over fitness- en hardloopoefeningen.

  • Contact

    Contactinformatie volgt.