//

Een fitness (swiss) bal kopen? Als je denkt dat trainen op een fitnessbal voor watjes is dan heb je het mis. Vooral de buikspieroefeningen op deze bal zijn echt een uitdaging. Onderschat het gebruik van deze fitnessbal niet. Verder is er met deze bal veel te doen. Zit je bijvoorbeeld veel achter je bureau? Dan is het zitten op een fitness bal in plaats van op je bureaustoel zeker aan te raden. Nu train je je core tijdens je werk! In dit bericht ga je lezen welke fitness bal het beste bij jou past.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een fitnessbal?

In feite is dit geen hogere wiskunde. Er is een verdeling te vinden welke maat fitnessbal je zou moeten kopen aan de hand van je lichaamslengte. De maten voor het kopen van een passende fitnessbal zijn hieronder beschreven.

Lengte Diameter
80 – 110 cm ø 30-35cm
110 – 135 cm Ø 45 cm
135 – 160 cm Ø 55 cm
160 – 180 cm Ø 65 cm
180 – 200 cm Ø 75 cm
195+ cm Ø 85 cm
Een fitnessbal kopen
4.6 (91.43%) 7 votes
  • Sporthodox

    Sporthodox is gevormd voor een ieder die zoekt naar een mogelijkheden om zelfstandig topfit te worden. Hier vind je onder andere artikelen over materialen en trainingsvormen. Daarnaast werpen wij onze blik op de toekomstige evenementen en producten. Wij geloven in sport, dus geniet van een uitgebreide uitleg over fitness- en hardloopoefeningen.

  • Contact

    Contactinformatie volgt.