//

Hometrainer of spinningfiets kopenEen hometrainer of een spinningfiets aanschaffen? Dit zijn goede keuzes op het moment dat je er voor kiest om thuis conditie op te bouwen. Een hometrainer en een spinningfiets lijken van een afstand erg veel op elkaar. Daarom gaan we niet alleen in op de overeenkomsten en waarom beide goede keuzes zijn, maar gaan we ook verder in de op verschillen. Juist deze verschillen maken juist dat je een bewuste keuze kunt maken. Onderstaand gaan we eerst in op de hometrainers om vervolgens de volgende alinea te besteden aan de spinningfietsen. Uiteindelijk kun je zodoende de keuze maken voor een hometrainer of een spinningfiets.

Een hometrainer kopen

Tijdens het fietsen op een hometrainer zit je beduidend rechter op dan op een spinningsfiets. Een spinningsfiets is meer te vergelijken met een racefiets. Je zit dus rechter op wat zorgt voor meer ontspanning in je rug. Dit betekend niet dat je een home trainer niet kunt gebruiken voor het opbouwen van conditie. Op hometrainers zitten veelal computertjes met een display. Je kunt dan ook kiezen voor verschillende programma’s. Bijvoorbeeld programma’s die gericht zijn op het het verbranden van vet en het opbouwen van conditie. Er is nog een verschil tussen een hometrainer en een spinningfiets. Hometrainers maken gebruik van een freewheel systeem. Dit betekend dat je tijdens het trainen altijd af kunt stappen. De trappers draaien namelijk niet door als je stopt met trappen. Een spinningfiets maakt gebruik van een vliegwiel. Dit is een zware schijf die je rond laat draaien door te trappen. Op het moment dat je de trappers los laat blijft deze schijf draaien. Dit maakt dat je minder makkelijk snel kunt stoppen. Op het moment dat je kiest voor het kopen van een hometrainer is het van belang dat je dit doet bij een betrouwbare winkel. Het is best een dure product en de grote webshops bieden veelal betrouwbare en lange garantie.

Een spinningfiets kopen

Spinningfiets of hometrainerEen spinningfiets is geliefd onder wielrenners en mensen die intensief willen trainen. Op een spinningfiets heb je een actieve houding en kun je prima een lange duurtraining afwerken. Ook is het mogelijk om flink op de pedalen te staan en een berg op te rammen of een stevige intervaltraining af te werken. Door het zware vliegwiel rond te draaien kun je flink vaart maken en ook kiezen voor enorme weerstanden. Kortom een spinning fiets is een specifieker product die gericht is op intensief sporten. Ook hierbij geld wel dat de aanschaf relatief duur is en het verstandig is om te kiezen voor een bekende winkel, zodat je lange garantie hebt op je hometrainer of spinningfiets.

Een spinningfiets kopen
4.4 (87.27%) 11 votes
  • Sporthodox

    Sporthodox is gevormd voor een ieder die zoekt naar een mogelijkheden om zelfstandig topfit te worden. Hier vind je onder andere artikelen over materialen en trainingsvormen. Daarnaast werpen wij onze blik op de toekomstige evenementen en producten. Wij geloven in sport, dus geniet van een uitgebreide uitleg over fitness- en hardloopoefeningen.

  • Contact

    Contactinformatie volgt.