//

Een optrekstang voor in huis kopen? Een goede pull up bar mag eigenlijk niet ontbreken in huis. Je kunt namelijk veel verschillende spiergroepen trainen met behulp van een optrekstang. Het is alleen zo dat niet iedere ruimte geschikt is voor een optrekstang. In dit artikel geven wij meer inzicht in de mogelijkheden die je hebt om toch een geschikte optrekstang in je huis te installeren.

Een optrekstang aan de muur

Optrekstang kopenVeel voorkomend is een optrekstang die je aan de muur kunt monteren. Er komt nogal wat kracht vrij als je als volwassen persoon aan een pull up bar gaar hangen. Zodoende is het van belang om eerst te kijken of de muur sterk genoeg is. Zo is het vanzelfsprekend dat een gipswandje niet voldoet. Je kunt aan de slag gaan indien je beschikt over een stevige muur. Nu nog een keuze maken en verantwoorde schroeven en pluggen en je kunt starten met je training. Hang de stang overigens niet te hoog. Je wilt als gevorderde graag een aardig stuk boven de bar uit kunnen komen.

Verschillende type optrekstangen voor aan de muur

Er zijn veel verschillende type optrekstangen die je in huis kunt installeren. Er is met name een verschil qua grepen die je kunt toepassen op de verschillende stangen. Onderstaand vind enkele favoriete optrekstangen.

Optrekstang aan de deurpost

OptrekstangEen optrekstang aan de deurpost? Indien je niet beschikt over een solide muur, kun je altijd nog kiezen voor een optrekstang die je kunt gebruiken in combinatie met een geschikte deurpost. Het is hierbij wel zo handig om eerst even je deurpost te checken. Zo kan je deze stangen alleen installeren op een deurpost die aan de bovenkant voldoende ruimte over heeft om de steun in te klemmen. Indien dit het geval is kun je ook van de optie gebruik maken en heerlijk trainen. Ook is er een optie waarbij de optrekstang werkt als een veer. Deze optrekstang kun je tussen de deurpost klemmen. Het voordeel van deze keuze is dat de optrekstang weer eenvoudig kunt opbergen. Deze optie zorgt er mede voor dat er eigenlijk voldoende mogelijkheden zijn om een optrekstang voor in huis te kopen.

Een optrekstang kopen
4.7 (93.33%) 15 votes
  • Sporthodox

    Sporthodox is gevormd voor een ieder die zoekt naar een mogelijkheden om zelfstandig topfit te worden. Hier vind je onder andere artikelen over materialen en trainingsvormen. Daarnaast werpen wij onze blik op de toekomstige evenementen en producten. Wij geloven in sport, dus geniet van een uitgebreide uitleg over fitness- en hardloopoefeningen.

  • Contact

    Contactinformatie volgt.