//

Een optrekstang aan een deurpost kopen? Het is heerlijk om je thuis op te kunnen optrekken of andere oefeningen uit te voeren die je met behulp van een optrekstang uit kunt voeren. Mocht je niet beschikken over stevige muren, dan is een optrekstang aan een deurpost een ideale oplossing. Zo kun je jezelf toch optrekken aan een pull up bar. Er zijn veel mogelijkheden om een optrekstang aan een deurpost op te hangen. Onderstaand gaan we in op de verschillende mogelijkheden die er zijn.

Voordelen van een optrekstang aan een deurpost

Een optrekstang aan een deurpost heeft als voordeel dat je de optrekstang snel en makkelijk kunt opbergen. Ze zijn klein en je stopt ze dan ook al snel onder je bed of ruimt ze makkelijk op in een kast. Een optrekstang zonder schroeven is makkelijk te bevestigen. Zodoende kun je deze optrekstang snel aan de deurpost bevestigen en weer snel losmaken. Je kunt dit type pull up bar ook gebruiken als je niet beschikt over dikke dragende muren en je hoeft er ook niet permanent tegen aan te kijken.

Een optrekstang aan de deurpost hangen

Optrekstang deurpostEr zijn verschillende soorten optrekstangen voor aan een deurpost. Zo zijn er optrekstangen die je makkelijk aan de deurpost kunt klikken. Deze optrekstangen zijn heel makkelijk aan de deurpost te bevestigen. Het nadeel is dat niet iedere deurpost geschikt is voor dit type optrekstangen. Het is zo dat er verschillende soorten deurposten bestaan. Het is van belang dat jouw deurpost aan de bovenkant ruimte heeft om de optrekstang aan vast te klikken. Zoals je op de afbeelding ziet heeft dit type een balkje aan de bovenkant. De balk heeft een kleine hoeveelheid ruimte boven aan de deurpost nodig om op te steunen. Het gewicht komt hoofdzakelijk terecht op de zijkant van de deurpost. De uiteinden van optrekstang steunen hier tegen aan.

Een optrekstang tussen een deurpost klikken

optrekstang deur zonder schroevenKun je niet een optrekstang aan de deurpost hangen, omdat er aan de bovenkant van de deurpost geen ruimte over is? Op dit moment kun je er voor kiezen om een optrekstang te kopen die je tussen een deurpost kunt klemmen. Dit type heeft namelijk een veer systeem. Je kunt bij de product specificaties checken hoeveel kilo je er aan kunt hangen. Er zijn van dit soort types die 200 kilo kunnen dragen. Kortom er zijn schillende opties voor het kopen van een optrekstang voor aan een deurpost.

 

Een optrekstang kopen
4.7 (93.33%) 15 votes
  • Sporthodox

    Sporthodox is gevormd voor een ieder die zoekt naar een mogelijkheden om zelfstandig topfit te worden. Hier vind je onder andere artikelen over materialen en trainingsvormen. Daarnaast werpen wij onze blik op de toekomstige evenementen en producten. Wij geloven in sport, dus geniet van een uitgebreide uitleg over fitness- en hardloopoefeningen.

  • Contact

    Contactinformatie volgt.