//

Een optrekstang voor aan de muur kopen? Het is wel degelijk mogelijk om thuis een optrekstang aan de muur te bevestigen. Je kunt er voor kiezen om deze optrekstang binnen of buiten op te hangen. Als de optrekstang eenmaal hangt is het heerlijk om met enige regelmaat los te gaan op je eigen pull up bar. Je kunt je aan een optrekstang optrekken, maar er zijn nog meer oefeningen die je kunt uitvoeren hangende aan een optrekstang. Onderstaand gaan we in op de verschillende mogelijkheden als het gaat om een optrekstang aan de muur.

Een optrekstang aan de muur bevestigen

Optrekstang muurWil je een optrekstang aan de muur bevestigen? Het is van belang dat je eerst goed nadenkt over de muur waaraan je de optrekstang wilt bevestigen. Een gipsmuurtje is vanzelfsprekend niet geschikt voor dit type pull up bar. Het is noodzakelijk dat je de optrekstang bevestigd aan een dikke en sterke muur in je huis. Vervolgens is het bevestigen een fluitje van een cent. Dit type optrekstangen zijn namelijke aan de muur te bevestigen met enkele schroeven en pluggen. Zorg ervoor dat hij waterpas hangt en je kunt beginnen met trainen. Pas op dat je de optrekstang niet te hoog aan de muur monteert, aangezien je er met je lichaam een aardig stuk boven uit kunt komen op het moment dat je thuis stevig aan het sporten bent.

Verschillende soorten optrekstangen voor aan de muur

Er zijn verschillende optrekstangen voor aan de muur. Sommige soorten bestaan enkel uit één buis waar je jezelf aan kunt optrekken. Er zijn ook soorten die veel verschillende grepen hebben. Het voordeel van deze soorten is dat je hiermee veel verschillende oefeningen kunt uitvoeren. Je kunt deze optrekstangen namelijk telkens anders beetpakken, waardoor je de spieren anders activeert en traint. Deze mogelijkheid tot prikkelverandering is waardevol als je progressie wit boeken met optrekken. Je kunt gelukkig kiezen uit een breed assortiment optrekstangen voor aan de muur.

Een optrekstang kopen
4.7 (93.33%) 15 votes
  • Sporthodox

    Sporthodox is gevormd voor een ieder die zoekt naar een mogelijkheden om zelfstandig topfit te worden. Hier vind je onder andere artikelen over materialen en trainingsvormen. Daarnaast werpen wij onze blik op de toekomstige evenementen en producten. Wij geloven in sport, dus geniet van een uitgebreide uitleg over fitness- en hardloopoefeningen.

  • Contact

    Contactinformatie volgt.